In het kort

Met de ontwikkeling van Broekerplein heeft Langedijk een nieuw centrum gekregen. Het winkelcentrum werd uitgebreid en kreeg een geheel nieuwe uitstraling met een grote entree en parkeren op het parkeerdek. Aan de noordzijde van het gebied realiseerden Woningbouwvereniging Langedijk en Van Wijnen Projectontwikkeling nieuwbouw in de vorm van een appartementencomplex met 83 koop- en sociale huurappartementen. Aan de zuidkant van Broekerplein realiseerde Van Wijnen Projectontwikkeling nieuwbouw met circa 85 koopwoningen.

Ook het omliggende gebied heeft een metamorfose gekregen. Het plein is gemodelleerd naar de eilanden van het Duizend Eilandenrijk en kreeg een gezellige en warme uitstraling met bankjes en zitjes. Het ‘dorpsplein’ biedt  voldoende ruimte voor een wekelijkse markt. Kortom, Broekerplein biedt voldoende ruimte voor ontmoeting.

Vanaf het dorpsplein kijkt men uit op de eilanden van de tuin van Museum Broekerveiling. Aan de noordzijde van Broekerplein komt een nieuwe appartementengebouw. Langedijk wordt met de ontwikkeling van Broekerplein in haar geheel doorvaarbaar. Naast een nieuwe oost-westvaarverbinding wordt het plangebied ook doorvaarbaar in noord-zuidrichting. Op termijn kan deze verbinding worden doorgetrokken richting Sint Pancras. Boodschappen doen kan straks dus ook met de boot!

Plaats

Broek op Langedijk

Datum

2016

Opdrachtgever

Woningbouwvereniging Langedijk, Noord-Scharwoude

Architect

ir. Bart Duvekot Architecten BNA

Aannemer

Van Wijnen

Materiaal

Houtsoort: Western Red Cedar
Brandvertraging: Flame Delay PT
Afwerking: Sansin Enviro Stain SDF