Hout
bewerking

Alle fases van houtveredeling, houtbehandeling
en houtbewerking worden in eigen huis uitgevoerd

Impregneren, drogen, bewerken, coaten en brandwerend maken. Alle fases van houtveredeling, houtbehandeling en houtbewerking worden in eigen huis uitgevoerd. En in alle denkbare houtsoorten.

Leegwater beschikt over zo’n 50 vakmensen om elke klus van tientallen meters tot vele kilometers aan hout te klaren. Verder beschikt Leegwater over eigen droogkamers, impregneerketels en lakstraten. Uniek is het kleurlaboratorium waar elke denkbare kleur gerealiseerd kan worden. Proefmonsters worden graag geleverd. Als proeve van bekwaamheid in houtbewerking en natuurlijk om zelf te kunnen zien, voelen en ruiken hoe vakwerk in verduurzaming er in het echt uitziet. Leegwater garandeert u samenwerking en service van idee tot realisatie. Vanaf uw eerste schets tot de houtbewerking en het transport op de bouwplaats. Of nog verder. Want ook totale begeleiding van het project tot aan het plaatsen van de laatste schroef of spijker is mogelijk. Dat is het gemak van alles onder een dak. Dat is het gemak van Leegwater.

Op lengte afkorten

De handelslengte van hout is meestal niet toepasbaar. Onze computergestuurde zaagmachines zorgen voor zorgvuldige, op de tiende millimeter kloppende maten bij het afkorten. Daarnaast is ook klein en eenvoudig machinaal zaag- en freeswerk mogelijk. Zo wordt uw hout ter plekke direct verwerkbaar. Geen omkijken naar.

  • Alle fases worden in eigen huis uitgevoerd
  • Alle denkbare houtsoorten mogelijk
  • Leegwater beschikt over zo’n vijftig vakmensen
  • 
Leegwater heeft eigen droogkamers, impregneerketels en lakstraten
  • Ook beschikt Leegwater over een kleurlaboratorium