In het kort

Landgoed Hoenderdaell is gevestigd in de Anna Paulownapolder. Het landgoed staat midden in een natuurgebied van 64 hectare dat oorspronkelijk deel uitmaakte van het Waddengebied. Het landgoed is in 1992 ontstaan, akkerland werd toen veranderd in een natuurpark waar ook de dierentuin een plaats kreeg. Op het goed zijn daarnaast een aantal villa’s gebouwd.
Sinds de oprichting in 1992 wordt er continue gewerkt aan verbetering van faciliteiten, accommodaties en uitbreiding van het park. Zo is in 2011 Stichting Leeuw opgericht met als doel roofdieren in nood op te vangen.

Wij zijn er trots op betrokken te zijn geweest bij de ontwikkeling van het nieuwe vogelverblijf. Aan de buitenzijde van het ‘slakkenhuis’ bevinden zich de verblijven voor o.a. condors, gieren, oehoes, valken en uilen. Binnen in het verblijf is een piste gerealiseerd voor 200 toeschouwers waar voorstellingen worden gegeven. Het verblijf is opgebouwd met Douglas hout, waarbij veel aandacht is besteed aan de kwaliteit van het hout van met name de tribune. Ook het hout van diverse andere dierenverblijven en het horeca-onderkomen bij de Fazanterie is van ons afkomstig.

In Het Houtblad van november 2018 werd een mooi artikel aan dit project gewijd. Bekijk het artikel hier.

Bekijk hier de website van het dierenpark: https://www.hoenderdaell.nl

Plaats

Anna Paulowna

Datum

2018

Opdrachtgever

Landgoed Hoenderdaell

Materiaal


Houtsoort: Douglas
Verduurzaming: Woodlife HL50