In het kort

De door Wiegerinck ontworpen nieuwbouw Plus Ultra op Wageningen Campus werd genomineerd als BNA Beste Gebouw van het Jaar 2016.

In het ontwerp voor de nieuwe incubator en bedrijfsverzamelgebouw op de universiteitscampus in Wageningen krijgen startende, en kennisintensieve technologische bedrijven in de agro- en food-industrie een plek voor onderzoek en open innovatie.

‘Plus Ultra’ betekent ‘steeds verder’ en symboliseert de gedrevenheid om te blijven innoveren. Kadans Science Partner ontwikkelde Plus Ultra in samenwerking met Wageningen University & Research Centre in de zuidelijke rand van de universiteitscampus. Het gebouw biedt op ruim 7.000 m2 onderdak aan kantoren, laboratoria, (deels) multipurpose technohallen en diverse ontmoetingsruimten.

Het ruimtelijk ontwerp richt zich op synergie, ontmoeting, samenwerking en open innovatie. Elke bewoner van Plus Ultra wordt uitgenodigd kennis te delen en samen te werken aan nieuwe ontwikkelingen. Openheid, transparantie en zichtbaarheid spelen een cruciale rol. Om dit te bereiken vormt een centraal atrium het kloppende hart. Aan dit atrium liggen verspreid over de vijf bouwlagen diverse ontmoetingsruimten, vergaderplekken, pantrys, flexwerkplekken en een aantal bedrijfsloketten om de startende bedrijven te ondersteunen.

Plaats

Wageningen

Datum

2016

Opdrachtgever

Kadans Science Partner

Architect

Wiegerinck architectuur stedenbouw

Aannemer

Hendriks Bouw en Ontwikkeling

Materiaal

Douglas
Behandeld met Woodlife HL50,
Flame Delay PT en
Sansin Enviro Stain Woodsealer