In het kort

Direct aan het IJmeer, met zicht op Amsterdam, wordt DUIN ontwikkeld. Met echte duinen tot wel 10 meter hoog, bossen en stranden. Met een jachthaven en een levendige boulevard met appartementen, winkels, restaurants etc. Volop ruimte dus om te wonen, ondernemen en recreëren.

In DUIN zijn veel dingen net wat anders dan normaal. Het is er niet zo aangeharkt, maar een tikje ruig. Met schelpenpaadjes, hoogteverschillen en slingerende woonstraten. Tevens loop je vanuit je woning zo de natuur in.

Op de duinen worden de komende jaren een paar honderd eengezinswoningen gebouwd. Elk woningtype is speciaal voor DUIN ontworpen, van een  DUIN Strandhuis tot de luxe DUIN Villa. De huizen worden gemaakt van natuurlijke materialen en met kleurstellingen die passen bij het duinlandschap.

DUIN bestaat uit Kop Zuid; het bruisende centrum van DUIN met het strand, de marina, winkels, restaurants en andere voorzieningen. Van 2014-2017 is Zuiderduin ontwikkeld, waarvan foto’s in de galerij te vinden zijn. Inmiddels is begonnen aan de bouw van Noorderduin. Naar verwachting zal DUIN in 2019 geheel gerealiseerd zijn.

Kijk op www.duin.nl voor meer informatie.

Plaats

Almere

Datum

2014-2019

Opdrachtgever

Gemeente Almere, Amvest

Architect

Groosman

Aannemer

Reinbouw

Materiaal

Houtsoort: Vuren
Verduurzaming: Woodlife HL50
Afwerking: Colorseen Timberstain en Sansin Enviro Stain Woodsealer