In het kort

Het Almere College, Ichthus College en Landstede MBO hebben een volgende stap in de gezamenlijke invulling van het nieuwe schoolgebouw vlak bij het station in Dronten gezet. Daar is een modern schoolgebouw gerealiseerd dat de sfeer van de beroepspraktijk uitstraalt. Waar invulling gegeven wordt aan moderne opleidingen op het gebied van onder meer verzorging, techniek en economie. Er wordt nauw samengewerkt met het bedrijfsleven in de regio Dronten.

Waarom een gezamenlijke locatie?

Door deze unieke samenwerking tussen de drie scholen wordt het onderwijsaanbod voor Dronten veiliggesteld en zijn leerlingen en studenten optimaal voorbereid op hun toekomst als vakman of vakvrouw. Er is een schoolgebouw gerealiseerd waar leerlingen en studenten uit de regio Dronten zich optimaal kunnen ontwikkelen, zodat zij vanuit hun eigen interesses en ervaringen kennis kunnen maken met de verschillende beroepenvelden.
Leerlingen kunnen vanaf hun twaalfde in het schoolgebouw terecht waar zij gekend en gezien worden. En waar ze na het vmbo voor enkele richtingen een startkwalificatie op mbo niveau 2 halen.

Samen onder één dak met behoud van identiteit

In het gebouw functioneren de verschillende groepen leerlingen en de medewerkers zoveel mogelijk als in de maatschappij. Respect voor elkaar, elkaar ontmoeten, samenwerken en samen gebruik maken van materialen en het gebouw, staan daarbij centraal. Binnen de samenwerking is ook ruimte voor de verschillen en eigen identiteit van de scholen. Elke school heeft zijn eigen ‘thuisbasis’. Dit zijn lesuren die de scholen los van elkaar inrichten. Hier vinden bijvoorbeeld specifieke talent-, godsdienst-, mentor/coachlessen plaats.

Plaats

Dronten

Datum

2016

Opdrachtgever

St. Huisvesting Voortgezet Onderwijs Dronten

Architect

Wind Architecten Adviseurs

Aannemer

Aannemingsmaatschappij Hegeman 

Materiaal

Houtsoort: Douglas
Verduurzaming: Woodlife HL50
Brandvertraging: Flame Delay PT
Afwerking: Sansin Enviro Stain SDF