Eerste CE certificaat brandvertraging voor Leegwater Houtbereiding

Als eerste bedrijf in Nederland heeft Leegwater Houtbereiding BV het CE certificaat brandvertragend behandelde wand- en gevelbekleding van massief hout verkregen (NEN 14915). Het door Leegwater Houtbereiding BV met Flame Delay PT behandelde hout voldoet aan de brandklasse B-s2,d0, conform de Europese norm EN 13501-1.

Sinds juli 2013 moet een massief houten wand- of gevelbekleding van een CE-markering en een daaraan gekoppelde prestatieverklaring (Declaration of Performance ofwel DOP) zijn voorzien. Dat geldt voor zowel onbehandeld hout als voor hout dat met een brandvertrager is behandeld.
Als eerste in Nederland kan Leegwater Houtbereiding BV brandvertragend behandelde wand- en gevelproducten voorzien van CE markering (NEN 14915) en een prestatieverklaring inclusief de essentiële kenmerken van het gevelproduct. Op basis van deze documenten is de klant van Leegwater er zeker van dat het gevelproduct getest en volgens Europese technische specificaties, beoordeeld is. Men weet dus precies met wat voor product men te maken heeft en voor welke toepassing het geschikt is.
Op dit moment zijn twaalf houtsoorten gecertificeerd waaronder vuren, grenen, douglas, WRC en thermisch gemodificeerd hout. Het met Flame Delay PT behandelde hout is geschikt voor grote range aan toepassingen, zogenaamde end-use applications, zoals gesloten/open systemen, verticaal/horizontaal, en verschillende kopmaten en profielen. Daarnaast is het mogelijk om het gevelproduct binnen de certificering met verschillende verfsystemen af te werken.

Op 26 september ontving directeur Dennis Leegwater het certificaat uit de handen van Oscar van Doorn, directeur van S.K.H.