Douglas Hout: De Veelzijdige Favoriet voor Buitenprojecten

Douglas hout is een geliefde naaldhoutsoort. Het heeft zich bewezen als een veelzijdige en duurzame keuze voor allerlei buitenprojecten. Denk bijvoorbeeld aan erfafscheidingen, tuinoplossingen, bergingen of houten gevelbekleding. In deze blog duiken we dieper in op de kenmerken, toepassingen en voordelen van douglas hout, en waarom het de voorkeur geniet bij veel bouwprojecten.

Wat maakt douglas hout bijzonder?

Douglas hout komt voornamelijk uit Noordwest-Europa en staat bekend om zijn snelle groei en duurzaamheid. Met een duurzaamheidklasse van 3-4 biedt het een levensduur van 10-15 jaar zonder behandeling. Dit maakt het bijzonder geschikt voor buitengebruik, waar het bestand moet zijn tegen wisselende weersomstandigheden.

Natuurlijke schoonheid en sterkte

Een van de belangrijkste redenen waarom douglas hout zo populair is, is de natuurlijke schoonheid. De warme, roodachtige tinten en de duidelijke nerfpatronen geven het hout een aantrekkelijke uitstraling die na verloop van tijd alleen maar mooier wordt. Daarnaast is douglas hout sterk en stabiel, waardoor het uitstekend geschikt is voor constructieve toepassingen.

douglashout-blog-leegwater

Verhoogde duurzaamheid door impregnatie

Voor toepassingen zoals houten gevelbekleding is het advies het hout allereerst te verduurzamen door middel van druk-impregneren. Bij Leegwater Houtbereiding impregneren we ons douglas hout met het metaalvrije impregneermiddel Woodlife HL50. Dit verhoogt de duurzaamheid tot klasse 2, waardoor de levensduur aanzienlijk wordt verlengd.

Houten gevelbekleding

Een populaire toepassing van douglas hout is gevelbekleding. De natuurlijke uitstraling en duurzaamheid maken het ideaal voor dit doel. Door het hout te impregneren met Woodlife HL50 en af te werken met Colorseen Timberstain Ebony, bieden we een product dat niet alleen lang meegaat, maar er ook fantastisch uitziet.
Onze projecten
We zijn trots op onze projecten. Zie hieronder wat voorbeelden van projecten waarin douglas hout de hoofdrol speelt.

Sluishuis Amsterdam 

Sluishuis IJburg AmsterdamSluishuis IJburg AmsterdamSluishuis IJburg AmsterdamSluishuis IJburg Amsterdam

Zaanse Oever in Zaandam

Zaanse oever ZaandamZaanse oever ZaandamZaanse oever ZaandamZaanse oever Zaandam

Bezoekerscentrum De Kennemerduinen
Bezoekerscentrum De KennemerduinenBezoekerscentrum De KennemerduinenBezoekerscentrum De Kennemerduinen

Levering en maatwerk

Bij Leegwater Houtbereiding begrijpen we dat elk project uniek is. Daarom bieden we een scala aan douglas houtproducten uit voorraad, waaronder:
• 25×200 mm en 25×250 mm planken.
• 25×200 mm Zweeds Rabat.
• 25×200 mm Channelsiding.
Onze producten zijn tweemaal rondom afgewerkt met Colorseen Timberstain Ebony en hebben een bezaagde zichtzijde, wat zorgt voor een prachtige, natuurlijke uitstraling. Daarnaast bieden we de mogelijkheid om hout op specifieke afmetingen of lengtes te laten zagen, zodat u altijd het perfecte product voor uw project krijgt.

Onze projecten en ervaring

Met jarenlange ervaring en een breed scala aan succesvolle projecten, zijn we trots op de kwaliteit en service die we bieden. We importeren ons hout zelf van een kwaliteitszagerij, waar het speciaal geselecteerd wordt voor gevelbekleding en andere toepassingen. Dit garandeert dat u altijd het beste douglas hout ontvangt.

We helpen u met uw keuze!

Het kiezen van het juiste hout voor uw project kan een uitdaging zijn. Daarom staan wij klaar om u te adviseren en te helpen bij het maken van de beste keuze. Neem vandaag nog contact met ons op.