Twee prijzen voor Patch22

foto Nadine Korringa

 

Aan PATCH22, een uit gelamineerd hout en kruislaaghout opgetrokken woongebouw in Amsterdam-Noord, zijn afgelopen week twee prijzen toegekend: de Residential Award 2016 van World Architecture News en een Green Award 2017 van The Chicago Atheneum Museum of Architecture and Design. De jury van de WAN Residential Award roemde de flexibiliteit van het 30 meter hoge houten gebouw dat zich kenmerkt door de vrije verdiepingshoogte van vier meter, vrije indeelbaarheid en mogelijkheid te wisselen van functie tussen wonen en werken. De houten elementen zijn vervaardigd door de Belgische fabrikant Korlam.
Eerder was PATCH22 genomineerd voor de Zuiderkerkprijs 2016 voor het beste woongebouw van Amsterdam en voor de ARC16 innovatie-award.
PATCH22 is een project van architect Tom Frantzen en bouwmanager Claus Oussoren die hiervoor samen in 2010 projectontwikkelingsmaatschappij Lemniskade Projecten oprichtten.
Binnenkort start Lemniskade Projecten met de bouw van Top-Up op de locatie naast PATCH22. Op een oude betonnen kabelopslag komt een houten gebouw met maximaal 24 lofts van tussen de 95 en 480 vierkante meter.

Klik hier om de projectgegevens van Patch22 te bekijken.